Økende interesse for sider på fat

De bobler av norsk eplesider for tiden. I Europa har sider en lang tradisjon som kulturdrikk. De siste årene har denne drikken skutt fart i Norge også, og flere etterspør sider som et alternativ til øl og vin.


Drikke på fat forbindes tradisjonelt med øl. Men i forbindelse med den enorme veksten av sider i Norge, øker etterspørselen av sider på fat. Det er det flere grunner til.

Optimal beskyttelse av sider
En åpnet flaske sider mister raskt CO2 og smak på grunn av effekten av oksidasjon fra luften. Selv med standard fat er det negative effekter fra dispenser gass, men dette er ikke tilfellet med KeyKeg. I motsetning til standard fat, kommer sideren bare i kontakt med den laminerte posen, og ikke med dispenser gassen. Sideren holder seg dermed frisk og forblir i perfekt stand i flere uker etter tapping.

Bærekraftig og kostnadsbesparende emballasje
Hver KeyKeg sparer rundt 60 % på transportkostnader, og vann- og kjemikaliekrevende rengjøring er ikke lenger nødvendig. Selv rengjøring av returfat er ikke lenger nødvendig. Hver KeyKeg er resirkulerbar og består av rundt 30 % resirkulert plast. For eksempel vil en keg på 30 liter, som veier 1,4 kilo, erstatter ikke mindre enn 22 kg glass. Dette er derfor betydelig mer bærekraftig enn mange andre former for emballasje.

Mange norske siderprodusenter har allerede byttet til resirkulerbare kegs, og barer tilbyr etter hvert et bredt utvalg av sider på tapping.

Kunne dette være noe for deg?

Nordic Pack tilbyr KeyKegs i 10 liter, 20 liter og 30 liter. Ta en titt på våre kegs og tilbehør her.