KeyKeg

KeyKegs har raskt blitt et begrep, og for mange den foretrukne emballasje når drikkevare skal emballeres. Ikke bare er fatene enkle å håndtere, men gir også mange fordeler i et miljøperspektiv.

Fordeler med KeyKeg

KeyKeg gir den best mulige beskyttelsen for dine drikkevarer. Innholdet i en KeyKeg beholder holdbarheten i lang tid, akkurat som i et stålfat. Men det er først etter at en KeyKeg er åpnet at man merker den ekstra forskjellen. På grunn av det unike «bag-in-ball» konseptet der innerposen omsluttes at selve fatet, beholder innholdet kvaliteten i flere ekstra uker siden drivgassen ikke kommer i kontakt med drikken som er beskyttet av den laminerte innerposen.

Materialbruken gjør at fatene også har en meget lett vekt og er dermed lettere å håndtere for de som jobber med fatene i det daglige hos bryggerier, barer og restauranter.

Film om å koble til KeyKeg:

Film om å fylle Keykeg manuelt:

KeyKeg er Miljøvennlig

I tillegg til at selve fatene produseres i resirkulerte materialer, er det også viktig å tenke på at med sitt kompakte design, og sin lette vekt så har Key Kegs en 25-30% høyere lastekapasitet enn de tradisjonelle stålfatene. Dette medfører færre forsendelser – også fordi de ikke må returneres for vasking. I tillegg til det økonomiske aspektet med færre forsendelser, reduserer dette CO2 utslippene betraktelig. En annen ting som bidrar til lavere CO2- utslipp er at fatene tappes ved bruk av trykkluft og ikke CO2.

En annen stor fordel er at man sparer miljøet ved at man ikke bruker sterke kjemikalier og store mengder vann for å rengjøre fatene. Fatene kan enkelt deles opp, og leveres til gjenvinning og bli til nye fat.

Film om å forberede fat for resirkulering:

Film om arbeid med sirkulær prosess: