IBC-containere – for et bredt bruk

En IBC container er et godt alternativ om du skal oppbevare eller transportere store mengder væske.

Selve tanken er laget av hard plast beskyttet av en stålramme noe som gjør den holdbar og støtsikker. En IBC-container egner seg godt til bruk for flytende og middels viskose væsker innenfor en rekke bransjer, og med muligheter for gjenbruk er dette en kostnadseffektiv lagringsløsning.

Containerne kan leveres i flere ulike utgaver, og med en rekke applikasjoner.

Fabrikkny IBC:
En fabrikkny IBC kommer levert som tittelen antyder med helt ny stålramme og helt ny tank. Tanken har høy kjemisk resistens og kan også leveres i matvaregodkjent materiale. Pallen kan enten være i tre (varmebehandlet ihht. ISPN15), stål/plast kombinasjon eller plast (forsterket med stål)

Det finnes også et bredt utvalg ventiler for tilpasning til fylle-/tappesystemer.

Rebottled IBC:
En rebottled IBC er en løsning der en brukt stålramme benyttes, men man tilfører en ny tank, inkludert lokk og ventiler. Dette er et kostnadsbesparende og miljøvennlig alternativ til en fabrikkny IBC. Rammene blir inspisert ved retur, og skal ha samme kvalitet som ved nye. Disse kan leveres både med og uten UN-godkjennelse (iht. ADR 6.5.4.5).

Rekondisjonert IBC:
En rekondisjonert IBC er en brukt, rengjort og lekkasjetestet IBC. Dette er et meget miljøvennlig alternativ til den fabrikknye containeren. Ved å benytte en rekondisjonert IBC bidra man til en besparelse av karbonavtrykket på ca 100 CO2 ekvivalenter sammenlignet med en ny.

En begrensning er at denne ikke kan benyttes til næringsmidler da man ikke har fullstendig oversikt over hva denne kan ha inneholdt.

Kunne IBC være noe for deg så ta gjerne kontakt med oss for tilbud.