Etter en nervepirrende høst med mange delfinaler var 39 produkter i hele 13 kategorier klare for den store finalen 3. februar.
Det Norske Måltid kårer hvert år de fremste mat- og drikke produktene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Her gjengir vi en oversikt over alle kategorivinnerne 2021 (hentet fra detnorskemaltid.no/vinnere):
Årets grønne er Hvasser asparges fra Brødrene Freberg i Vestfold og Telemark
Årets grønne foredlet er Plommesyltetøy fra Nyhuus gard i Vestfold og Telemark
Årets øl er Banana Milkshake IPA fra Mack Mikrobryggeri i Troms og Finnmark
Årets sjømat er Fersk skatefilet fra Domstein sjømat avd. Stavanger i Rogaland
Årets sjømat foredlet er Gravet Laks fra Garnviks røkeri i Trøndelag
Årets kjøtt er Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris fra Nyyyt i Rogaland
Årets kjøtt foredlet er Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke fra A. Idsøe i Rogaland
Årets drikk er Eplemost Discovery fra Fiskum fruktpresseri i Viken
Årets sider er Svans fra Alde i Vestland
Årets ost er Ung Grotteost fra Hitra gardsmat i Trøndelag
Årets meieriprodukt er RørosIs Fløteis med multer fra Galåvolden gård i Trøndelag
Årets bakst er Røros Knekks spelt og havsalt fra Rørosbakern i Trøndelag
Årets søtsak er Små marengsbunner fra Røros, Galåvolden gård i Trøndelag
Det Norske Måltid har som mål å bidra til næringsutvikling gjennom blant annet å øke etterspørselen og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Dette var 14. gang konkurransen ble avholdt.
Vi gratulerer så mye til alle vinnerne i Det Norske Måltid 2021!
(Foto: Det norske måltid)