Vinnere av Det norske måltid. Nordic Pack har flasker som passer til likør, sprit, vin, cider, øl, safting og mye mer

Vinnerne av Det Norske Måltid er kåret

Etter en nervepirrende høst med mange delfinaler var 39 produkter i hele 13 kategorier klare for den store finalen 3. februar.

Det Norske Måltid kårer hvert år de fremste mat- og drikke produktene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Her gjengir vi en oversikt over alle kategorivinnerne 2021 (hentet fra detnorskemaltid.no/vinnere):

Årets grønne er Hvasser asparges fra Brødrene Freberg i Vestfold og Telemark

Årets grønne foredlet er Plommesyltetøy fra Nyhuus gard i Vestfold og Telemark

Årets øl er Banana Milkshake IPA fra Mack Mikrobryggeri i Troms og Finnmark

Årets sjømat er Fersk skatefilet fra Domstein sjømat avd. Stavanger i Rogaland

Årets sjømat foredlet er Gravet Laks fra Garnviks røkeri i Trøndelag

Årets kjøtt er Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris fra Nyyyt i Rogaland

Årets kjøtt foredlet er Kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke fra A. Idsøe i Rogaland

Årets drikk er Eplemost Discovery fra Fiskum fruktpresseri i Viken 

Årets sider er Svans fra Alde i Vestland

Årets ost er Ung Grotteost fra Hitra gardsmat i Trøndelag

Årets meieriprodukt er RørosIs Fløteis med multer fra Galåvolden gård i Trøndelag 

Årets bakst er Røros Knekks spelt og havsalt fra Rørosbakern i Trøndelag

Årets søtsak er Små marengsbunner fra Røros, Galåvolden gård i Trøndelag 

 

Det Norske Måltid har som mål å bidra til næringsutvikling gjennom blant annet å øke etterspørselen og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Dette var 14. gang konkurransen ble avholdt.

Vi gratulerer så mye til alle vinnerne i Det Norske Måltid 2021!

(Foto: Det norske måltid)