hardanger

Norges Champagne?

Norsk kvalitetssider er i vinden som aldri før, og gjeve priser hentes fra langt utover landegrensene. I 2020 ble norske siderprodusenter hedret med ni internasjonale medaljer under den internasjonale siderkonkurransen i San Sebastian. Nå blomster epletrærne igjen i Hardanger, og det er duket for siderfest.

Blant fjord og fjell og epleblomstring er det 9. – 12. juni 2021 klart for aller første utgave av Hardanger Internasjonale Siderfest i Odda. Her skal flere av Norges fremste siderprodusenter vise frem sitt flytende gull og festivaldeltakerne kan få lære om både sider og siderproduksjon. Festivalen byr på en unik mulighet til å bli kjent med hele siderverdenen, og er åpen for både Horeca-bransjen, siderprodusenter, leverandører og publikum.

Siderprodusent Olav Bleie

– Sider frå Hardanger skal på kartet internasjonalt, og kva er då ikkje betre enn å slå til med ein festival av internasjonale proporsjonar, sier siderprodusent og initiativtager til festivalen, Olav Bleie, Alde Sider.

Men en kvalitetssider krever sin flaske. Derfor setter Mona Berg og Simen Longva Hedlund fra Nordic Pack kursen mot Vestlandet for å lære enda mer om sider og om siderproduksjon.

– Sider er et svært spennende fagfelt som vi har jobbet med og fulgt med på en stund. Vi er allerede stolt leverandør til mange siderprodusenter, men vi ønsker å bli best i klassen på glassflasker og emballasje for sider. Derfor gleder vi oss til faglig påfyll og møter med de beste i bransjen på siderfestivalen, sier salgsleder Mona Berg.

Nordic Pack tilbyr et utvalg av glass- og siderflasker, og ellers det man måtte trenger av tilhørende emballasje – det være seg alt fra champagnekorker til wire og kapsler. Du kan lese mer om våre flasker her. Du kan også besøke vårt showroom på Dilling utenfor Moss. Ta i så fall kontakt med en av våre selgere for å avtale et møte.

Showroom med ulike flasker

Skal du på siderfestivalen og ønsker en prat med Mona eller Simen for å lære mer om flasker og emballasje? Da er du velkommen til å ringe dem på 928 05 415 (Mona) eller 977 04 484 (Simen).

Du kan lese mer om Hardanger Internasjonale Siderfest her: https://www.siderfest.no/